De Stichting zet in op de volgende vier onderling samenhangende strategieën:

• Publieke opinie: genereren van interesse en steun van maatschappelijke organisaties en individuen in Nederland, België, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Dit gebeurt via publiciteit aan de hand van concrete voorbeelden van de gevolgen van het opschorten van de verhandelbaarheid van de certificaten (zowel voor de lange termijn ontwikkeling van de Triodos Bank als voor de certificaathouders) en van de waardedaling voor betrokken certificaathouders. Er komt een meldpunt waar certificaathouders hun verhaal kunnen doen.
  • Dialoog: het opstarten van een dialoog met de leiding van de Triodos Bank.
  • Instituties: ‘een mars door de instituties’ zoals AFM, DNB, Ondernemingskamer, Vereniging van Effectenbezitters, geflankeerd door publiciteit.
  • Juridische procedures: eventueel juridische en gerechtelijke acties en procedures.