Momenteel zijn ruim 3.800 certificaathouders met een totaal bezit van 2,36 miljoen certificaten bij onze Stichting aangesloten. Dit komt overeen met 16,6% van het totaal aantal door Triodos Bank c.q. SAAT uitgegeven certificaten van 14,25 miljoen. De groei van het aantal bij de Stichting aangesloten sympathisanten zet gestaag door.

Vanaf de oprichting is de strategie van de Stichting om zich te organiseren als een brede maatschappelijke organisatie die wordt gedragen door sympathisanten, vrijwilligers die actief zijn in werkgroepen, een Raad van Advies en een stichtingsbestuur.

De bestuursleden houden zich bezig met een breed scala van nogal diverse activiteiten. Hieronder vallen zaken als strategische positionering van de stichting en strategieontwikkeling; interne organisatie (secretariaat); uitvoeren van activiteiten (o.a. overleg met vertegenwoordigers van Triodos Bank en SAAT); informatieverstrekking, communicatie en verantwoording; onderzoek; onderhouden van relaties (bijvoorbeeld met de VEB en certificaathouders in andere landen, vooral België en Spanje).

De tijdsinvestering voor bestuursleden varieert naar gelang van ontwikkelingen maar is in de regel minimaal één dag in de week. Het bestuur vergadert veelal virtueel en gemiddeld een maal per 2 à 3 maanden face to face. Vrijwilligers die actief zijn in de werkgroepen, de leden van de Raad van Advies en de bestuursleden ontvangen geen honorarium.

Het bestuur van onze Stichting bestaat momenteel uit vier leden: Daan Greven, Hugo Hurts, Pieter Schuurs en Fons van der Velden. Verder neemt Koen Albregts uit België als vaste adviseur van het bestuur deel aan de bestuursvergaderingen. In het bestuur wordt gewerkt met portefeuillehouders.

Om het bestuur weer op volledige sterkte te krijgen, zijn we op zoek naar een vijfde bestuurslid. De voorkeur gaat uit naar iemand die interesse heeft in het actief onderhouden van contacten met de achterban van onze Stichting en het faciliteren van betrokkenheid van onze achterban. Echter, omdat herschikking van portefeuilles en taken van huidige bestuursleden in principe ook mogelijk is, vragen wij geïnteresseerden met andere interesses, kennis en ervaring ook om hun eventuele belangstelling voor een bestuurslidmaatschap kenbaar te maken.

Heeft u interesse, of wilt u meer informatie? Laat dat ons dan weten via een e-mail bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een van de bestuursleden neemt dan contact met u op.

Alle laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems over onze stichting sinds onze oprichting.

Adres

Stichting Certificaathouders Triodos Bank
Zwanenven 4
5645 KR Eindhoven

E-mail

info@stichtingcertificaathouderstriodosbank.nl

Bankrekening

Stg Certificaat Triodos Bank
NL17 INGB 0675 5948 20
BIC: INGBNL2A

Kamer van Koophandel

KvK-nummer 85822604