Graag brengen wij in herinnering dat wij in onze Nieuwsbrief van 21 juli 2023 hebben gewezen op de mogelijkheid om Triodos Certificaten te schenken aan ANBI instellingen met een CBF-keurmerk, die zelf ook certificaathouder zijn bij Triodos Bank. Deze mogelijkheid tot schenking is door onze Stichting in samenwerking met Triodos Bank gecreëerd. Binnen het bestand van certificaathouders van Triodos Bank zijn 5 ANBI instellingen met CBF-keurmerk vertegenwoordigd. Navolgende overwegingen kunnen een rol spelen bij het overdenken van deze mogelijkheid tot schenking:

  • het openen van een handelsrekening bij Captin en/of het inleggen van orders op de MTF kan achterwege blijven;
  • schenkingen aan ANBI-instellingen zijn onder bepaalde voorwaarden en binnen zekere grenzen fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Belastingdienst, Belastingdienst - ANBI instellingen

Inmiddels hebben enkele certificaathouders hier interesse in getoond. Mocht u over deze mogelijkheid tot schenking meer willen lezen, dan kunt u dat vinden in het document bij de Nieuwsbrief van 21 juli 2023 (zie de link hierboven). En in het geval u schenking van certificaten serieus wilt overwegen, dan kunt u zich wenden tot het secretariaat van de Stichting via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems over onze stichting sinds onze oprichting.

Adres

Stichting Certificaathouders Triodos Bank
Zwanenven 4
5645 KR Eindhoven

E-mail

info@stichtingcertificaathouderstriodosbank.nl

Bankrekening

Stg Certificaat Triodos Bank
NL17 INGB 0675 5948 20
BIC: INGBNL2A

Kamer van Koophandel

KvK-nummer 85822604